Donald Rumsfeld a autorizat tortura in Irak! Janis Karpinski, fost general al armatei Statelor Unite, a declarat ca a vazut documente prin care fostul sef al Pentagonului a ordonat in mod direct torturarea detinutilor.
Janis Karpinski a declarat ca Rumsfeld a scris in prefata documentului: "Asigurati-va ca va fi respectat". Fostul general american este singurul ofiter de rang inalt sanctionat de armata in dosarul Abu Ghraib. Karpinski a acceptat sa depuna marturie in legatura cu plangerea inaintata in Germania de un grup de avocati impotriva lui Donald Rumsfeld si a mai multor oficiali americani, pentru rolul jucat de acestia in torturarea prizonierilor din Irak si de la baza Guantanamo. Fostul general spune ca printre metodele prevazute in document se numara obligarea detinutilor de a sta in picioare si de a asculta muzica foarte tare si privarea de somn. Donald Rumsfeld a autorizat aceste tehnici, a precizat Karpinski.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.