Milioane de familii au petrecut impreuna de Thanksgiving

Curcan umplut cu sos de merisor si cartofi copti, mere, nuci si placinta cu dovleac, porumb fiert, bunici, parinti, copii, veri si verisoare laolalta. Milioane de americani au sarbatorit ieri, dupa traditie, Ziua Recunostintei (Thanksgiving).

Considerata de majoritatea americanilor cea mai importanta sarbatoare nationala, joia de Thanksgiving a fost folosita in SUA si ca zi de cumparaturi pentru sarbatoarea Craciunului. Magazinele pline cu brazi din plastic, globuri si beteala pentru pomul de Craciun au inregistrat un numar-record de vanzari.

Masuri de securitate sporite pe aeroporturi

Ziua Recunostintei a fost insa o incercare grea pentru companiile aeriene, care estimau ca in zilele acestea vor calatori cu avionul circa 25 milioane de pasageri pentru a petrece sarbatoarea impreuna cu familia. Aglomeratia din aeroporturi, tinta perfecta pentru un atac terorist, si haosul provocat de necunoasterea noilor masuri de securitate (interdictia bauturilor la bordul navelor de zbor) de catre numerosi americani au intins la maximum nervii angajatilor companiilor aeriene si ai celor din aeroporturi.

Dick Cheney a petrecut cu militarii in Irak

Ca in fiecare an, traditionalul Thanksgiving are si o componenta politica. Vicepresedintele american Dick Cheney a facut o vizita previzibila la Bagdad, pentru a fi alaturi de soldatii SUA detasati in Irak. Mesajul presedintelui George W. Bush adresat militarilor a venit cu o zi mai devreme. "Curajul lor apara libertatea noastra. Le suntem recunoscatori pentru sacrificiul lor".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.