Nivelul inalt al criminalitatii si coruptiei din Rusia incepe sa preocupe intr-o masura tot mai mare autoritatile ruse, care au decis masuri mai ferme pentru stoparea sau cel putin atenuarea acestora. Tema a fost abordata de presedintele Putin in aproape toate mesajele sale anuale privind starea natiunii, fara sa se observe o ameliorare a situatiei.
In cadrul consfatuirii recente la care au participat conducatorii tuturor organelor implicate in lupta impotriva criminalitatii si coruptiei, procurorul general al Rusiei, Iurii Ceaika, caruia i-a apartinut initiativa organizarii acestei reuniuni, a recunoscut ca anul trecut au fost descoperite aproximativ 9.000 de cazuri de luare de mita, iar in primele 9 luni ale anului 2006, numarul acestora a fost de peste 9,5 mii.

Demnitarul rus a declarat ca, potrivit evaluarilor Ministerului de Interne, crima organizata se manifesta pretutindeni in complexul energetic rus, "de la puturile de extractie a petrolului pana la statiile de benzina si marile companii petroliere". Prezent la lucrarile consfatuirii, presedintele Putin a subliniat necesitatea perfectionarii legislatiei actuale, precum si a imbunatatirii activitatii organelor din domeniul justitiei si internelor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.