Fostul patron al companiei IUKOS, Mihail Hodorkovski, care executa opt ani de inchisoare intr-o colonie din inghetata Siberie, crede ca "anul 2007 poate deveni cu adevarat de cotitura in istoria omenirii".
O previziune care face obiectul unui articol scris de cel mai faimos dintre detinutii rusi, pentru publicatia britanica The Economist. Fostul oligarh evoca in materialul sau o formare accelerata a noii ordini mondiale, unde una din verigile cheie va deveni China. Cel pe care revista Forbes il cataloga in 2003 drept cel mai bogat om din Rusia, prezice formarea unei noi Miscari de nealiniere, la care vor adera tari "care nu sunt nici cu Washington, nici cu Beijing".

In opinia lui Hodorkovski, apropiatele evenimente de amploare globala vor lovi dureros Rusia, care "a renuntat la economia industriala, dar nu a ajuns in faza postindustriala". Fostul patron al IUKOS crede ca pe fondul cresterii economiilor tarilor in curs de dezvoltare, preturile la petrol si gaze naturale vor ramane la cote ridicate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.