Politia britanica a cofirmat deschidere unei anchete privind presupusa otravire a unui fost agent rus al serviciilor speciale, acuzat in trecut, de fostii sai colegi din FSB de implicare in activitati teroriste si asasinate.

Potrivit informatiilor din presa, Aleksandr Litvienko, in varsta de 43 de ani, a fost spitalizat la 1 noiembrie cu simptome de otravire cvasi-fatala. Un purtator de cuvant al Scotland Yard a recunoscut ca institutia pe care o reprezinta a initiat o serie de cercetari menite sa clarifice lucrurile. intr-o prima faza vor fi determinate substantele care au fost administrate victimei.

Potrivit "Sunday Times", care l-a intervievat pe Litvienko pe patul acestuia de suferinta, pacientul acuza dureri de oase si de rinichi, o pierdere masiva in greutate si caderea parului. Tot "Sunday Times" precizeaza ca fostul spion rus s-a simtit rau si a solicitat interventie medicala dupa ce a luat luat pranzul cu un italian care i-ar fi inmanat un pachet de documente referitoare la moartea ziaristei, Anna Politkovskaia, impuscata la 7 octombrie.

Colonel al spionajului rus, Litvienko a cerut azil politic in Marea Britanie in noiembrie 2000, la doi ani dupa ce si-a acuzat public superiorii ca i-au ordonat sa ucida un om de afaceri apropiat Kremlinului, Boris Berezovski, el insusi refugiat la Londra.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.