De teama unor atentate sinucigase palestiniene, fortele de ordine israeliene au fost puse in stare de alerta, dupa sangerosul atac comis "din eroare" de Tsahal la Beit Hanun si cu prilejul unei controversate parade gay la Ierusalim. Masurile sporite de securitate au corespuns nivelului trei de pe o scara de patru gradatii, responsabilii de resort estimand ca, in circumstantele date, teroristii kamikaze vor fi preferatii organizatiilor armate ale palestinienilor, grupari care au chemat la razbunare dupa moartea, miercuri, a 18 civili in nordul Fasiei Gaza.

Miscari care respecta, in general, un armistitiu cu Israelul in vigoare incepand cu ianuarie 2005. Armata a impus un blocaj total al Cisiordaniei care, potrivit unui purtator de cuvant miliar, va fi mentinut pana sambata seara. "In total, pe strazile din Ierusalim vor patrula 7.000 de politisti", a spus Micky Rosenfeld. Militari si trupe de frontiera au fost deplasate, in egala masura, in orasul sfant, cu precadere in perimetrul stadionului Universitatii ebraice unde se tin, de regula, astfel de adunari ale homosexualilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.