Natiunile Unite au decis sa amane orice decizie cu privire la statutul provinciei Kosovo pana dupa alegerile parlamentare din Serbia, programate in luna ianuarie, anul viitor.

Trimisul special al Natiunilor Unite in Kosovo, Martti Ahtisaari, a luat aceasta decizie dupa o intalnire cu reprezentantii celor 6 state care supravegheaza discutiile cu privire la Kosovo. Decizia de amanare are loc la doar cateva ore dupa ce Serbia a anuntat data alegerilor.

Diplomatii sustin ca decizia de amanare a deciziei a fost luata pentru a se evita sporirea popularitatii pentru formatiunile nationaliste radicale. Joi, premierul provinciei Kosovo, Agim Ceku, spunea ca ar putea declara unilateral independenta, daca Natiunile Unite nu sunt de acord ca provincia sa devina un stat independent.

Kosovo este controlata de Natiunile Unite din 1999, de cand trupele NATO au indepartat in forta armata sarba. Serbia a devenit independenta la inceputul anului, dupa ce uniunea Serbia - Muntenegru s-a destramat.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.