Ministrul american al apararii, Donald Rumsfeld, a fost schimbat din functie in urma esecului Republicanilor in alegerile din Statele Unite. Timp de cateva luni, Donald Rumsfeld a fost supus la un tir al criticilor, atat de catre Democrati cat si de catre fostii comandanti militari ai Statelor Unite.
A rezistat cel mai mult in functia de ministru al apararii dintre toti demnitarii care au ocupat aceasta functie in istoria americana.

Insa, ca artizan al campaniei militare in Irak, a devenit din ce in ce mai nepopular, fiind perceput ca principal responsabil pentru mersul lent al tranzitiei democratice.

Presedintele Bush a fost alaturi de el pana la final. In urma cu cateva zile, liderul de la Casa Alba spunea ca are incredere totala in Donald Rumsfeld.
Schimbarea sa pare sa fie insa prima piesa dintr-o eventuala punte de colaborare cu parlamentarii majoritari ai Partidului Democrat. Donald Rumsfeld va fi inlocuit de Robert Gates, fost director al Agentiei Centrale de Investigatii CIA.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.