Guvernatorul republican de California, Arnold Schwarzenegger, a invins curentul antirepublican al alegerilor si a cistigat cu usurinta un al doilea mandat. Convins ca alegatorii il vor sanctiona pe presedinte, Arnold s-a distantat de politica presedintelui George W. Bush si a adoptat o pozitie mai moderata. Victoria este cu atit mai pretioasa cu cit survine dupa ce vedeta din "Terminatorul" a avut de suferit, anul trecut, de pe urma respingerii unei initiative legislative proprii, ce urmarea reformarea sistemului electoral.

Dupa ce a pierdut o batalie, Schwarzenegger a devenit mai modest, a facut apel la farmecul sau considerabil, nu i-a mai tratat pe democrati drept "fetite" si a sprijinit o serie de proiecte legislative populare, printre care si unul referitor la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Si asta l-a ajutat sa cistige razboiul! Si nu oriunde, ci intr-un stat precum California, unde 42% din alegatori sint democrati si numai 34% sint republicani. Desigur, faptul ca poli-ticianul de origine austriaca este casatorit cu democrata Maria Shriver, nepoata fostului presedinte democrat John F. Kennedy, a contat in ochii democratilor.

Sursa: 7plus.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.