"Dorim sa va reamintim ca fumatul este permis la bordul aeronavei!", este un anunt care a disparut de mult din avioanele de pasageri din intreaga lume. insa, gratie unui om de afaceri german, fumatul se va putea reintoarce la 10.000 de metri altitudine odata cu lansarea primelor zboruri ale "Smoker's International Airways", prima linie aeriana pentru fumatori.

La bordul avioanelor se vor servi trabucuri, iar fiecare scaun va avea atasata o scrumiera de dimensiuni apreciabile. Omul care i-a facut fericiti pe cei care nu rezista sa zboare cu avionul fara a aprinde o tigareta se numeste Alexander Schoppmann. Omul de afaceri afirma ca s-a gandit la o astfel de afacere dupa ce a fost tot mai dezamagit de serviciile de proasta calitate oferite de liniile aeriene si de pretul tot mai mare al biletelor de avion si, in plus, de faptul ca nicaieri intr-un avion nu putea fuma.

Pasagerii au conditii de lux

Compania pe care a infiintat-o se numeste "Smoker's International Airways - Smintair". Pentru inceput, compania a cumparat un avion Boeing 747 cu numai 138 de scaune. in mod normal, un astfel de avion poate transporta 559 de pasageri. Aparatul de zbor a fost modificat pentru a oferi pasagerilor cel mai inalt grad de confort. Astfel, pe ruta Dusseldorf Tokyo sau Shanghai, pasagerii vor putea fuma trabucuri cubaneze, vor servi caviar si sampanie, insotitoarele de zbor vor purta costume semnate de designeri celebri, iar fiecare scaun va fi dotat cu scrumiera.

Biletul va avea acelasi pret ca la oricare operator de zboruri. si cum biletele sunt numai first class si business class, acestea vor costa 10.000 de euro, respectiv 6.500 de euro.