Ieri, cetatenii americani au votat in cadrul alegerilor legislative care ar putea schimba culoarea politica a Statelor Unite. Conform primelor sondaje, republicanii ar putea pierde majoritatea in Congres. Ar fi suficient ca democratii sa cistige inca 15 mandate in Camera Reprezentantilor si sase in Senat, fara a le pierde pe cele pe care le au deja. Se pare, insa, ca eventuala infringere a republicanilor a fost previzibila pentru armata americana, inca de acum citeva saptamini. De mai bine de o luna, ofiterii din cadrul serviciilor de recrutare ale armatei SUA le garanteaza tinerilor voluntari ca razboiul din Irak s-a terminat, dupa cum relateaza ABC.

Postul de televiziune ABC si antena sa locala din New York, WABC, au realizat o ancheta sub acoperire pentru a proba acest lucru. Citiva tineri echipati cu camere de filmat ascunse s-au prezentat la zece birouri de recrutare ale armatei, din New York, New Jersey si Connecticut. La intrebarea unuia dintre tineri daca recrutii sint trimisi in Irak, ofiterii au raspuns: "Nu, aducem trupele acasa. Nu mai sintem in razboi. Razboiul s-a terminat cu mult timp in urma". Sigur, toata lumea stie ca, daca vor cistiga democratii, razboiul se va incheia. Dar e greu sa fii atit de precis, cind vine vorba de alegeri…

Recrutari cu orice pret

Presa de ieri sublinia ca recrutarile nu prea mai sint populare si, din acest motiv, ofiterii, care ar trebui sa faca o selectie severa, accepta si candidati "cu probleme".

Astfel, atunci cind unul dintre tinerii "dornici de armata" a spus ca este un fost consumator de droguri si a intrebat daca va avea probleme la inrolare, ofiterii, in loc sa-l respinga, i-au recomandat sa scrie informatii false in formularele de inscriere. Un alt ofiter a afirmat, chiar, ca recrutii care nu se adapteaza regimului din armata pot pur si simplu sa-si dea demisia, fara ca acest lucru sa le afecteze dosarul, ca si cum inrolarea nu ar fi avut loc niciodata. In urma difuzarii anchetei, colonelul Robert Manning, comandantul serviciului de recrutare din zona de nord-est, al armatei SUA, a precizat ferm ca Statele Unite se afla inca in razboi si ca noii recruti "inca" au sanse mari sa fie trimisi in Irak.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.