Oficialii de la Beijing sustin ca acuzatiile unui reporter BBC, cum ca organele prizonierilor executati ar fi vindute strainilor care vor un transplant, sint neintemeiate.

Rupert Wingfield-Hayes, jurnalist la BBC, a realizat un reportaj cu camera ascunsa la Spitalul Central nr. 1 din Tianjin din China. Ajuns aici, Wingfield-Hayes a pretins ca se afla in cautarea unui ficat pentru tatal sau bolnav. Raspunsul medicilor a fost prompt: un astfel de organ va fi disponibil in trei saptamini, contra a 125.000 de dolari.

Donatori "voluntari"

Chirurgul-sef, dr. Dung, a confirmat ca este vorba despre ficatul unui condamnat la moarte.

Un alt oficial a afirmat ca prizonierii isi ofera voluntar organele, facind astfel "un cadou societatii". El a adaugat ca la ora actuala exista un surplus de organe din cauza unei cresteri a numarului executiilor inainte de Ziua nationala, 1 octombrie. Cantina spitalului era, afirma corespondentul BBC, plina de straini asteptindu-si rindul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.