Iesirea premierului britanic de la sefia laburistilor s-a desfasurat intr-o regie atenta.
Timp de o ora, premierul britanic a rostit discursul sau final, la ultimul congres anual al laburistilor la care a participat ca sef al partidului, marti, la Manchester. Construit sa trezeasca in audienta emotii puternice - unii delegati lacrimind consistent, miscati de mesajul lui Blair -, discursul premierului britanic a marsat pe liniile de forta ale viitoarei orientari laburiste, pentru a asigura victoria in alegerile planificate in 2009.

Declarindu-si iubirea pentru partid, Tony Blair a mai adaugat ca formatiunea al carei sef mai este inca nu trebuie sa intre intr-un "con de umbra" stingist al politicii dupa retragerea sa, anuntata pentru anul viitor, in primavara, relateaza "Financial Times". "Adevarul este ca nu poti continua la nesfirsit. De aceea, este corect ca aceasta sa fie ultima mea conferinta ca presedinte. Desigur, este greu sa pleci.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.