Duma de Stat a Rusiei ia in considerare sanctionarea drastica a Republicii Moldova, in cazul in care autoritatile de la Chisinau nu renunta la blocada economica si politica impusa regiunii separatiste Transnistria, scrie agentia de stiri RIA Novosti. O prima masura ar putea fi aceea de a scumpi carburantii si de a-i vinde Republicii Moldova "la preturi europene".

Urmeaza obligativitatea vizelor cetatenilor moldoveni care se vor deplasa in Rusia si intreruperea importurilor de vinuri moldovenesti, ramura vitala pentru economia Chisinaului. De asemenea, membrii Dumei considera ca, daca Moldova isi continua politica anti-ruseasca, tarile occidentale vor trebui atunci "sa aiba grija" de exporturile moldovenesti si de afluxul de imigranti economici veniti dinspre Moldova, relateaza RIA Novosti. Toate aceste sanctiuni, care ar putea provoca o criza economica de proportii in Republica Moldova, sunt rezultatul schimbarii radicale a pozitiei presedintelui Voronin fata de Moscova, ceea ce a constituit o mare greseala, in viziunea autoritatilor ruse.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.