Numarul unu al Partidului Comunist din Shanghai, Chen Liangyu, a fost demis in urma unui scandal de coruptie.

Oficialul chinez a fost acuzat ca s-a folosit ilegal de fondurile pentru pensii din capitala economica si financiara a Chinei. In varsta de 60 de ani, Chen a fost inlocuit cu primarul orasului, Han Zheng. "Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez (PCC) a decis demiterea tovarasului Chen Liangyu din functia de secretar al Comitetului Municipal a Partidului Comunist din Shanghai.

Cazul tovarasului Chen Liangyu e legat de violarea reglementarilor, utilizand ilegal fondurile Departamentului de Securitate sociala si de munca din Shanghai in beneficiul sefilor de intreprinderi, dar si de protejarea oamenilor din jurul sau care au incalcat disciplina si legea", scrie agentia China Noua.

Scandalul de coruptie a mai dus la demiterea altor doi responsabili politici ai orasului, Zhu Junyi, directorul departamentului care se ocupa cu gestionarea fondurilor, si Qin Yu, liderul unui district al orasului Shanghai si fost secretar al primariei orasului in 2002. Victime au mai cazut si trei directori de la o mare intreprindere. Revista economica chineza Caijing scrie ca ar fi vorba de sefii de la Shanghai Electric Group, principalul producator de materiale electrice din China. Guvernul chinez a trimis pentru investigarea acestui caz de coruptie peste 100 de anchetatori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.