Presedintele american George W. Bush a anuntat ca va trimite trupe in Pakistan pentru a-l cauta pe liderul retelei Al-Qaida, Osama bin Laden. Autoritatile de la Islamabad au respins, insa, imediat ideea unei incursiuni militare americane pe te-ritoriul pakistanez.

Intr-un interviu acordat CNN, liderul de la Casa Alba a declarat ca nu va ezita sa trimita trupe in Pakistan pentru a-l cauta pe Bin Laden. Wolf Blitzer, reporter CNN l-a intrebat pe presedintele american: "Daca veti primi informatii solide ca Bin Laden se ascunde in Pakistan, veti da ordin sa fie omorat sau capturat si veti trimite trupe in Pakistan?"George W. Bush a spus: "Absolut, absolut"

Intrebat fiind chiar daca pakistanezii nu vor fi de acord, motivand ca sunt o tara suverana, presedintele a spus: "Absolut! Vom lua toate masurile necesare pentru a-l aduce in fata justitiei."

Asa cum era de asteptat, pakistanezii nu sunt de aceeasi parere. Presedintele de la Islamabad, aflat la New York, a declarat ca se va opune oricarei actiuni americane pe teritoriu pakistanez. "Nu vom permite in niciun caz acest lucru. Il vom cauta noi, daca va fi necesar", a declarat presedintele Pakistanului, Pervez Musharaf. Americanii au mai efectuat un raid ae-rian asupra granitei pakistaneze in luna ianuarie, fapt ce a provocat un val de critici din partea Islamabadului si a comunitatii internationale.

De curand, Senatul American a aprobat sa aloce doua sute de milioane de dolari infiintarii unei celule specializate pentru a-l captura pe Osama bin Laden. Potrivit CIA, liderul terorist s-ar ascunde undeva in zona muntoasa de la granita Afganistanului cu Pakistanul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.