Micul print al Japoniei a parasit ieri spitalul in care s-a nascut la 6 septembrie a.c., fiind aclamat de publicul bucuros sa-l vada pe primul baiat regal, dupa 41 de ani. Imbracat in alb, Hisahito a iesit prima oara in lume in bratele mamei sale. Printesa Kiko, imbracata de asemenea in alb, s-a prezentat zimbitoare sub flash-urile fotoreporterilor. Ea a aparut in fata ziaristilor impreuna cu sotul sau, printul Akishino - al doilea fiu al imparatului Akihito - care zimbea, cu mindrie.

Publicul nipon nu a putut remarca decit parul brun si des si ochii inchisi ai bebelusului care cintareste 2,6 kilograme. Cuplul regal si copilul lor s-au instalat apoi intr-una din limuzinele negre ce formau cortegiul oficial, care a pornit incet pe unul din marele bulevarde ale capitalei japoneze, pe marginea caruia asteptau mii de curiosi, unii dintre ei fluturind drapele nationale.

Printesa Kiko a salutat in mai multe rinduri multimea, care striga "Banzai!" ("Viata lunga imparatului!"). Cortegiul a plecat apoi spre palatul imperial, impozanta fortareata din inima metropolei Tokyo. Politia a estimat ca circa 1.800 de persoane au venit sa-l vada pe micul print. Hisahito este al treilea in ordinea succesiunii la tron, dupa unchiul sau, printul mostenitor Naruhito (46 de ani) si tatal sau Akishino (40 de ani). Nasterea sa a oprit dezbaterile aprinse asupra perenitatii celei mai vechi dinastii din lume, in cadrul careia succesiunea se transmite numai pe linie masculina.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.