Autoritatile de la Praga au protestat fata de decizia Uniunii Europene de a amana aderarea Cehiei la spatiul Schengen. Seful diplomatiei acestei tari, Alexander Vondra, si-a chemat concetatenii si locuitorii altor tari membre ale Celor 25 sa lupte impotriva acestei hotarari.

Anterior s-a dorit ca extinderea respectivei zone sa se produca in octombrie 2007. Respectarea acestui termen a devenit insa un act imposibil din cauza dificultatilor de ordin tehnic si legislativ aparute in legatura cu infiintarea unei noi baze de date a politiei. La recenta lor intrevedere, expertii grupului de lucru pentru introducerea sistemului SIS II au anuntat ca doritul sistem nu poate fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, asa cum s-a stabilit initial, ci abia in iunie 2008. Ca atare, primirea in Schengen a celor 10 noi state membre a fost amanata pana in octombrie 2008.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.