Ce se mai poate citi prin presa ucraineana. In special cea electronica, poate ceva mai bogata, dar si mai speculativa, mai plina de capcane decat cea "pe hartie". Trecand insa peste acest detaliu, o astfel de publicatie din Odessa a anuntat ca presedintele tarii, Viktor Iuscenko, pe agenda caruia figureaza o deplasare in zona, vrea sa viziteze Insula Serpilor. Acel petic de uscat, considerat de romanii o stanca, iar de ucraineni un loc ideal de viata, un colt de rai, diferenta de optica din cauza careia Bucuresti si Kiev nu au reusit sa imparta platoul continental si zonele exclusive din Marea Neagra.

Analizand informatia prin prisma acestei dispute, nici nu conteaza daca Iuscenko are sau nu de gand sa mearga pe Insula. Mai ales ca ar avea ce face - exista acolo o spalatorie, filiala unei banci, o posta, un telefon public si cinci plaje amenajate conform normelor internationale. O modalitate de a demonstra ca Insula este locuibila. Iar vestea cu vizita lui Iuscenko are acelasi scop si face parte din aceleasi demersuri disperate ale Kievului de a-si impune punctul de vedere. De fapt, e vorba de petrolul si gazele naturale din adancuri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.