Comunitatea internationala inca mai spera intr-o solutie general valabila in criza iraniana.

Ieri, reprezentantii "Celor 6" (SUA, China, Rusia, Franta, Marea Britanie plus Germania) s-au reunit la Berlin pentru a defini o noua strategie in cazul dat. In timp ce, la Madrid, a sosit principalul negociator al Teheranului, Ali Larijani, pentru discutii cu seful diplomatiei spaniole, Miguel Angel Moratinos.
Strain, parca, de aceste eforturi, straduindu-se, dimpotriva, sa inflameze si mai mult o atmosfera si asa incendiara, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad l-a invitat pe seful administratiei americane, George Bush, la dezbateri deschise cu ocazia Adunarii generale a ONU, care-si va desfasura lucrarile luna aceasta la New York si la care liderul de la Teheran intentioneaza sa participe. Un anunt care le-a amintit ziaristilor de la cotidianul "La Stampa" de recentul schimb de replici intre cei doi. Bush l-a catalogat pe Ahmadinejad drept "tiran". Ahmadinejad i-a raspuns: "Bush, nu insemni nimic in fata lui Dumnezeu". Si, scria "La Stampa", a adaugat: "Marxismul a devenit istorie, liberalismul si-a demonstrat neputinta de a guverna lumea. Azi, invitam omenirea sa urmeze singura cale justa". Care sunt motivele acestei atitudini a presedintelui republicii islamice? Ce-l indeamna sa insiste pe aceasta idee, se intreba "La Stampa". Una din cauze ar fi dorinta de a abate atentia opiniei publice de pretutindeni asupra problemelor reale ale Iranului. Al doilea motiv este, potrivit publicatiei, convingerea lui Ahmadinejad ca poate "indeplini porunca islamului siit, unde batalia decisiva impotriva statelor intunericului este legata de crestinism".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.