Realizatorul de televiziune Steve Irwin, cunoscut sub numele de vanatorul de crocodili, a murit in timpul unor filmari pe care le facea in apele din nord-estul Australiei.

Echipele de slvare nu au mai putut face altceva decat sa constate decesul unuia dintre cei mai populari zoologi din ultimul deceniu.

Accidentul s-a petrecut in timpul filmarilor submarine la un documentar, in zona marii bariere de corali.
Purtatorul de cuvant al serviciului de ambulanta din Queensland a confirmat decesul spunind ca e foarte probabil ca naturalistul sa fi fost omorat de intepatura unei pisici de mare.

Pisica de mare are o coada care se termina cu unul sau doua ace extrem de veninoase. Steven Irwin este cunoscut drept un entuziast al faunei salbatice.

Sursa sa de inspiratie a fost tatal sau Bob care a deschis in anii '70 un mic parc dedicat reptilelor.
Steve insusi prindea primul crocodil la 9 ani.
Irwin a preluat la inceputul anilor '90 aceasta afacere si a transformat-o intr-o miscare pentru salvarea faunei salbatice din Australia.

In ultimii ani, popularitatea sa a fost zdruncinata de acuzatia ca ar fi incalcat regulamentul de securitate si si-ar fi pus in pericol baiatul in varsta de o luna, pentru ca l-a luat cu el in cusca unui crocodil.

Apoi a fost acuzat ca in timpul unor filmari in Antarctica ar fi hartuit pinguinii, morsele si balenele, insa autoritatile au dispus suspendarea cercetarilor.
Steve Irwin a filmat aproape 50 de documentare pentru Animal Planet si 20 de episoade din "Jurnalul Vanatorului de crocodili".

In 2001 Irwin a aparut alaturi de Eddie Murphy in partea a doua a filmului Dr Doolittle.

Sursa: Bbc.co.ukTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.