Presedintele venezuelean, Hugo Chavez, vrea sa organizeze un referendum constitutional care sa prevada posibilitatea realegerii presedintelui tarii fara o limitare a numarului de mandate, precum si lansarea unui plan pentru crearea unei Venezuele socialiste.

Referendumul dorit de presedintele venezuelean ar fi astfel organizat in 2010, la trei ani de la debutul viitorului sau mandat in cazul in care el ar fi reales la alegerile prezidentiale din decembrie anul acesta.
"In 2010, dupa trei ani de la debutul viitorului meu mandat, voi convoca un referendum pentru a le pune venezuelenilor cel putin doua intrebari", printre care cea referitoare la realegere, care ar necesita apoi o reforma a Constitutei adoptate in 2000, a declarat Chavez, la intoarcerea sa la Caracas, dupa un turneu in Angola, China, Malaiezia si Siria, inceput si apoi incheiat in Cuba.

Hugo Chavez a adaugat ca viitorul sau mandat va marca o noua etapa a programului sau economic si politic pentru a transforma Venezuela in republica socialista.

"Intre 2007 si 2021, vom avea la dispozitie 14 ani pentru a instala, aprofunda si extinde revolutia in toate domeniile pentru ca Venezuela sa devina Republica Socialista Bolivariana pentru o egalitate adevarata, libertate deplina si o democratie profunda", a mai spus Chavez. Presedintele venezuelean Hugo Chavez a povestit ca s-a intalnit, la Havana, timp de doua ore, cu Fidel Castro, iar convalescentul "isi recupereaza bine sanatatea".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.