Papa inclina balanta spre teoria creationista. In schimb, majoritatea intelectualilor catolici ii dau dreptate lui Darwin.

Filosofii si oamenii de stiinta apropiati Papei Benedict al XVI-lea vor dezbate saptamina aceasta intentia Suveranului Pontif de a alinia Biserica Catolica la teoria creationista a "designului inteligent", predata in unele state americane, informeaza "The Guardian". Intelectualii se vor intilni in Palatul de vara al Papei, in afara Romei, pentru a stabili viziunea Vaticanului asupra evolutiei umane.

Ipoteza cu maimuta

Adeptii "designului inteligent" sustin ca anumite trasaturi ale universului si ale naturii sint atit de complexe, incit trebuie sa fi fost mode-late de o "inteligenta superioara". De aceeasi parere este si Joseph Ratzinger, care in cadrul predicii de inaugurare a pontificatului a afirmat ca oamenii "nu sint rezultatele accidentale, fara sens, ale evolutiei".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.