Intr-un interviu publicat de cotidianul Financial Times, ministrul Finantelor sarb Mladjan Dinkic a declarat ca tara sa va fi gata pentru aderare la Uniunea Europeana pana in 2012. Pana la acea data, explica ministrul, tara sa va fi realizat toate reformele politice si economice necesare integrarii.
Ministrul Dinkic face parte dintr-un partid din coalitia de guvernare care promoveaza reformele in spiritul economiei de piata, insa la ora actuala se afla in conflict cu partenerii sai, printre care si cu partidul condus de presedintele Vojislav Kostunica.

In timp ce autoritatile sarbe dadeau astfel de declaratii, procurorul Carla del Ponte, in deschiderea procesului privitor la masacrul de la Srebrenica, a acuzat Serbia de a fi luat insuficiente masuri pentru prinderea criminalilor de razboi, printre care Ratko Mladic, Radovan Karadic sau Zdravko Tolimir.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.