In vreme ce presedintele Fidel Castro se reface incet-incet dupa operatia suferita la sfarsitul lunii trecute, fratele sau septuagenar, Raul Castro, a decretat mobilizarea
Raul Castro, liderul de la Havana, a declarat intr-un lung interviu acordat publicatiei oficiale a partidului comunist cubanez, Granma, ca Fidel "se simte mai bine" si ca s-au luat toate masurile pentru ca un eventual atac american asupra insulei sa fie dejucat, relateaza AFP.

Acesta este primul interviu public al lui Raul Castro de la internarea fratelui sau, la data de 31 iulie. Raul a preluat de la Fidel conducerea Cubei, pana cand acesta isi va reveni suficient pentru a-si putea exercita din nou atributiile de lider. Astfel, Fidel Castro, in varsta de 80 de ani, are in spital timpul si dispozitia pentru a "se reface progresiv si in mod satisfacator", dupa operatia chirurgicala la care a fost supus, ca urmare a unei hemoragii intestinale. Insanatosirea liderului cubanez se datoreaza "extraordinarei sale naturi fizice si mentale", a apreciat fratele sau, in varsta de 75 de ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.