Locuitorii metropolei New York se topesc de caldura. Corespondentul BBC transmitea ieri din Manhattan ca pe strazile orasului este cald "ca intr-o sauna". De obicei, americanii evita strazile, pentru ca ei prefera aerul racoros din locuinte, asigurat cu ajutorul milioanelor de aparate de aer conditionat care consuma, intr-o singura zi de canicula, 13.141 megawati! Dar, in ultima vreme, reteaua electrica mai cedeaza pe ici, pe colo, prin partile esentiale. Echipele de interventie repara totul in mare viteza, dar chiar si numai citeva ore fara aer conditionat ii scot in strada pe americanii supra-incalziti.

La propriu. De pilda, in cartierul Upper Manhattan, in fiecare zi sint incidente generate de caldura excesiva. A fost suficient ca unul dintre locuitori, impins de la spate de dracusorul numit spirit intreprinzator, sa scoata un capac de hidrant si sa improvizeze o fintina arteziana in colt de strada. Imediat a fost imitat de alte zeci de minti infierbintate. Si nimeni nu a sunat la serviciul de urgenta 911 timp de trei ore! Dar chiar si dupa ce s-a gasit un binevoitor care sa reclame risipa de apa, cind echipele de interventie au vrut sa puna capacele la loc, americanii au strins rindurile si i-au gonit pe instalatori. Unii dintre ei au fost bumbaciti si, revoltati, au chemat politia.

Oamenii legii au aparut cu greu, s-au plimbat pe strazi pina au fost puse la loc citeva capace, apoi s-au retras la umbra. Si capacele "au sarit" din nou. Razboiul "water park" contina de atunci in fiecare zi. Ba chiar s-a extins si in alte orase. Autoritatile inchid ochii binevoitoare, iar copiii topaie veseli sub ploaia artificiala. E cald!


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.