O echipa de medici de la Institutul pentru Sanatate Umana al Universitatii din Londra a dat anunt in presa din intreaga lume precizind ca se cauta 208 voluntari, cu sanatate de fier, pentru o expeditie de 23 de zile in Muntii Himalaya. Echipa "Xtreme Everest" spune ca se va urca pina intr-o baza aflata la 5.300 de metri altitudine, care arata ca in imaginea alaturata, iar in tabara se vor efectua diverse teste de rezistenta in conditii extreme.

Una dintre probe va fi mersul pe bicicleta, in jurul bazei, timp de mai multe ore, pentru a se putea masura reactia unui corp sanatos supus la efort fizic extrem, in conditii de presiune scazuta. Se urmareste stabilirea limitelor rezistentei umane intr-un mediu ostil, intr-o atmosfera saraca in oxigen. Se vor nota si reactiile psihologice ale celor supusi unor astfel de incercari. Cel putin zece dintre cei mai bine pregatiti si rezistenti participanti vor urca pina pe virful masivului Everest. Conditiile de participare sint foarte dure: fiecare membru al expeditiei trebuie plateasca o suma de aproximativ 5.500 de euro, in care este inclus si transportul aerian pina in Nepal, toti vor participa la caratul echipamentului necesar experientelor si participantii trebuie sa dovedeasca, printr-un set de analize la zi, ca sint perfect sanatosi.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.