"Marele stejar" din localitatea San Martino in Colle (provincia Lucca), devenit faimos gratie povestii nemuritoare Pinocchio, scrisa de Carlo Lorenzini, este pe cale sa moara. Nu din cauza celor 600 de ani ai sai, ci pentru ca a fost invadat de niste insecte extrem de daunatoare. Aflat sub protectia UNESCO, stejarul va fi analizat cit de curind de o echipa internationala de experti in botanica si agronomi, care vor incerca sa gaseasca solutia salvatoare.

"Marele stejar" descris de Lorenzini detine un loc foarte important in inegalabila poveste a marionetei de lemn ce se va transforma in baietel. Aici, Pinocchio s-a intilnit cu Vulpea si cu Pisica si, de ramurile acestuia, va fi spinzurat de niste tilhari. Specialistii spera ca vor reusi sa gaseasca un leac pentru impresionantul co-pac, care figureaza pe lista arborilor monumentali ai Italiei.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.