Cursa contra cronometru - locuitorii unui mic oras german se zbat sa adune trei milioane de euro pentru cumpararea unui hotel, pentru a indeparta neonazistii.

Localnicii dintr-un mic orasel din Saxonia de Jos sint ingroziti pentru ca neonazistii se pregatesc sa isi instaleze sediul intr-un hotel parasit din orasul lor. Hotelul abandonat, aflat vizavi de primaria orasului, este scos la licitatie, iar cel mai puternic ofertant este un neonazist declarat, avocatul J. Rieger. Acesta este faimos pentru sprijinul oferit tuturor celor care neaga Holocaustul si pentru intilnirea anuala organizata de el in memoria lui Rudolf Hess, un aghiotant de-ai lui Hitler. De asemenea, fundatia pe care o conduce poarta numele unui fost ofiter nazist multimilionar si este recunoscuta pentru planurile de a crea o rasa alba superioara. In urma cu doi ani au incercat fara succes sa cumpere o locatie pentru a infiinta o clinica de fertilizare ariana.

Creste popularitatea extremei drepte

Comunitatea din orasul respectiv incearca sa evite dezastrul si desfasoara campanii pentru stringerea de fonduri suficiente pentru a achizitiona hotelul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.