Actualele evenimente de pe glob fac ca aceasta vara sa fie destul de agitata pentru mai-marii scenei politice internationale. Razboiul din Liban, violentele din Irak si Afganistan, plus tensiunea din alte puncte "fierbinti" i-au determinat pe unii lideri fie sa-si amine vacanta, fie sa si-o scurteze. Totusi, cum se spune, "printre picaturi", unii dintre ei au apucat sa-si mai traga un pic sufletul si sa se relaxeze cit de cit.

Astfel, presedintele american a mai dat inca o data dovada de patriotism, alegind sa-si petreaca zece zile din luna august la ranch-ul sau din Texas unde, spun apropiatii, se ocupa intens de hobby-ul sau: botanica. Imbracat ca un adevarat cowboy, George W. Bush se plimba in fiecare dimineata pe intinsele sale domenii pentru a culege flori, a planta copaci si a aduna ramuri uscate de copac, cu care seara face focuri de tabara. Blair, in aceeasi vila imprumutata Este deja al treilea an in care Tony Blair, premierul britanic, si numeroasa sa familie pleaca in Insulele Bermude pentru a-si petrece vacanta. Acolo stau intr-o vila somptuoasa, in stilul colonial, pe care le-o pune la dispozitie un om de afaceri britanic. Desigur, familia Blair nu plateste nici macar o lira chirie. Din acest motiv, presa engleza l-a ironizat deseori, intrebindu-se, retoric, ce avantaje politice sau financiare are acel om de afaceri de pe urma "imprumutului estival".

Chirac si Villepin au ramas in patria mama

Presedintele francez Jacques Chirac si premierul Dominiques de Villepin s-au dovedit a fi ceva mai nationalisti. Primul va sta, pina pe 24 august, la resedinta oficiala din Bregacon, evident, daca treburi urgente nu il vor rechema la Paris. Al doilea a plecat deja la Dinard, in Normandia, pe plajele careia a fost vazut facind jogging, dimineata la prima ora.

Zapatero si raceala

Premierul spaniol Jose Luis Zapatero a plecat deja, impreuna cu sotia sa Sonsoles Espinoza, la Lanzarote, in Insulele Canare. Acolo stau intr-un palat care a apartinut, mai demult, regelui Hussein al Iordaniei. Clima acestor locuri ii face atit de bine inaltului oficial spaniol, incit numai acolo a reusit sa scape de raceala sa cronica ce nu-i dadea pace de ani intregi.

Angela Merkel , in muntii italieni

Cancelarul german Angela Merkel si-a incheiat de putin timp o vacanta petrecuta in Italia, mai precis, intr-o localitate din Muntii Dolomiti (Alpii italieni). Angela si sotul sau, Joachim Sauer, au fost oaspetii Hotelului Dolomitenhof, aflat la o altitudine de 1.454 de metri, in Valea Fiscalina. Mari iubitori de peisaje montane, cei doi au facut plimbari zilnice si excursii, ori au vizitat unele muzee locale.

Prodi si familia, la munte si la mare

Romano Prodi, actualul prim-ministru italian, si-a incarcat masina cu carti si prajituri si, impreuna cu sotia sa Flavia, a luat drumul muntilor, adica a plecat la Bebbio, o localitate sic din Apenini. Acolo si-a sarbatorit, ieri, ziua de nastere, el fiind felicitat de mai multi membri ai familiei si de numerosi politicieni pentru cei 67 de ani impliniti. Inainte de a se intoarce la Roma, Prodi se va opri si in Toscana, la Castiglion della Pescara, pentru a petrece citeva zile si la mare.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.