Curtea de Apel din Santiago de Chile a inceput ieri procesul numitei Gilbert van Erpe, patroana de origine franceza a unei intreprinderi chiliene, acuzata de cea mai mare escrocherie din istoria statului. Partenerii din afacerea "brinza magica", reprezentantii firmei autohtone Fermex, au fost arestati inca de pe 18 iulie. Ideea intreprinzatoare a produs 6.000 de "victime" si a generat un prejudiciu de 5 milioane de dolari. Firma furniza fermierilor niste saci ce contineau o pudra misterioasa (bacterii sub forma cristalizata), ingredient care amestecat in lapte producea minunatul sortiment de brinza, atit de solicitat si vindut in Franta, cu suma de 460 de dolari cutia! Produsul a fost prezentat ca o sursa sigura de imbogatire, iar cei care aduceau noi clienti primeau prime seriose.

Brinza obtinuta urma sa fie valorificata in Franta, iar producatorii aveau sa primeasca banii dupa citeva luni. In afacerea fantoma s-au prins sute de oameni, dornici sa se imbogateasca. Unii au renuntat la servicii sigure, si-au vindut bunurile si au facut imprumuturi astronomice pe care le-au" investit"! Numai in localitatea Coltauco, la 120 de kilometri de capitala, 600 de familii au fost pacalite. Inselaciunea a fost descoperita cind reprezentantii firmei Fermex au sistat platile datorate si au disparut.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.