In mijlocul unui blocaj informational organizat de Cuba, un oficial de la Havana recunoaste ca Fidel Castro ar putea pregati cedarea definitiva a puterii. Sceptrul va ramane in familie, iar ideologia va fi aceeasi, fapt care ii nelinisteste pe americani, care vor o schimbare radicala.

In Cuba a inceput un proces pasnic de transferare a puterii din mainile lui Fidel Castro, a afirmat un oficial cubanez, citat de publicatia londoneza "The Times". "Statele Unite ale Americii nu s-au asteptat ca un transfer pasnic sa fie posibil", a afirmat Roberto Fernandez Retamar, intelectual cunoscut si membru al Consiliului de Stat. Acesta este primul oficial cubanez care recunoaste ca Havana nu este scena unui simplu transfer temporar al prerogativelor sefului de stat, dupa ce Fidel Castro a fost spitalizat la sfarsitul lunii trecute.

Oficialii guvernamentali continua sa sustina ca starea lui Fidel Castro se imbunatateste si ca nu este vorba despre cancer. "El Comandante" este celebru pentru faptul ca niciodata nu a predat puteri de decizie subordonatilor sai in cei 47 de ani de cand conduce Cuba.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.