Chiar daca nu au vizitat niciodata Marea Britanie, est-europenii devin cu succes taximetristi in Regat, invatind la Praga hartile oraselor britanice.

Poti deveni taximetrist in Marea Britanie fara sa fi pus vreodata piciorul pe insula, cu conditia sa vii cu lectia invatata de acasa, si-au dat seama intreprinzatorii din Cehia. Ultima moda in materie de export de forta de munca din noile membre UE catre Marea Britanie o reprezinta soferii de taxi, pregatiti la o scoala particulara din Praga, arata cotidianul "The Telegraph". Materiile studiate sint codul rutier britanic, hartile oraselor in care urmeaza sa lucreze, dar si numele puburilor, ale cluburilor, ale magazinelor si cele mai scurte cai de acces de la o locatie la alta. Salariul promis se situeaza intre 350 si 500 de lire sterline pe saptamina.

Absolventi taximetristi

Pina in prezent, aproximativ 200 de soferi est-europeni, provenind din Polonia, Slovacia si Republica Ceha, lucreaza in Marea Britanie, dupa ce au absolvit cu succes scoala din Praga. Cei mai multi conduc taxiuri in orasul Plymouth, pentru compania TaxiFast.

Un sfert dintre cei 400 de angajati ai companiei provin din scoala pragheza, infiintata de TaxiFast impreuna cu o agentie ceha de recrutare a fortei de munca, Dunross. Compania britanica TaxiFast a decis in urma cu 18 luni sa recruteze forta de munca din estul Europei deoarece nu gasea suficienti soferi locali care sa acopere cele cinci milioane de curse anuale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.