Libanul considera inacceptabile masurile propuse de ONU, in timp ce Israelul isi intareste pozitia pentru negocieri prin noi ofensive armate.

Premierul israelian Ehud Olmert s-a intilnit ieri-dimineata cu inalti comandanti ai armatei pentru a planifica extinderea atacurilor terestre si aeriene impotriva Libanului. Tzahalul ia in considerare lovituri asupra "simbolurilor guvernului libanez" si a infrastructurii strategice libaneze. Ministrul israelian al Securitatii Interne a precizat ca armata nu are o limita de timp pentru indeplinirea misiunii, estimind ca un razboi de uzura este mai putin costisitor pentru Israel decit pentru Liban. Deciziile Tel Avivului vin dupa ce Hezbollah a lansat duminica cel mai singeros atac, soldat cu uciderea a 15 persoane, dintre care 12 rezervisti.

Rezolutii si negocieri frauduloase

Adoptarea proiectului de rezolutie propus de Franta si Statele Unite a fost aminata, dupa ce Libanul si Qatarul, singura tara araba membra a Consiliului de Securitate, au cerut o amendare semnificativa a textului. "Marul discordiei" il reprezinta permisiunea tacita acordata Israelului de a desfasura operatiuni defensive si cea de a-si mentine trupele pe teritoriul libanez pina la sosirea misiunii ONU.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.