Tiraspolul va garanta imprumutul cu pistoale Kalasnikov

Regimul separatist de la Tiraspol va primi un imprumut de 150 milioane de dolari din partea Rusiei, pentru a organiza la 17 septembrie referendumul pentru independenta Transnistriei.

Pentru a primi creditul de la Moscova, Tiraspolul va garanta cu fabricile de armament din regiune, fapt confirmat de pretinsul ministru al industriei transnistrean, Iuri Ganin. Totusi, varianta lui Ganin asupra necesitatii unui imprumut extern este alta. Creditul rusesc este destinat "stabilizarii situatiei din industria republicii", aflata in prag de faliment dupa "blocada economica impusa Transnistriei de Ucraina si Republica Moldova", a declarat ministrul cu referire la regulile vamale introduse in primavara de Chisinau si Odessa la granita cu Transnistria, ca masura de combatere a contrabandei.

Fabricile de armament transnistrene, in prezent pazite de trupele rusesti, sunt concentrate in principal la Tighina, oras situat pe malul drept al Nistrului si aflat sub ocupatia separatistilor. Cele circa cinci uzine, printre care "Pribor" si "Electroapparatnai", produc de la pistoale AK si AKM, lansatoare de grenada antitanc pana la aruncatoare de mine. Ele alimenteaza armata transnistreana si mai ales pe cea rusa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.