Daca Pamintul va fi sagetat de o catastrofa globala, oamenii vor putea sadi semintele conservate in congelatorul Arctic.

Cand acalmia va domni din nou pe Pamint dupa al III-lea razboi mondial sau a IX-a deflagratie globala, omenirea nu va duce lipsa de ananasi, orez, cafea sau praz. Ca sa fie siguri ca asa se va intimpla, norvegienii se gindesc sa plamadeasca o Arca a lui Noe contemporana, care sa adaposteasca din calea distrugerii planetei cite o saminta din fiecare cultura agricola, informeaza "New York Times".

Un personaj biblic nu prea inspirat

Cei cinci prim-ministri ai Tarilor Nordice s-au intilnit pe Insula Svalbard, bucata de pamint in Oceanul Arctic din zona norvegiana, pentru a stabili cum sa cheltuiasca mai bine 4,8 milioane de dolari pe un "seif" ce va apara legumele si zarzavaturile. Organizatorii se lauda cu o putere de pastrare a plantelor in conditii de maxima siguranta, garantata de temperaturile de congelator al Oceanului Arctic. Cu toate acestea, initiativa e doar un alt proiect de conservare, completind "Arca inghetata" a britanicilor, un program avind ca scop depozitarea mostrelor de ADN de la speciile pe cale de disparitie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.