A fost crutata doar viata cainilor armatei si ai politiei Autoritatile unei provincii din sud-vestul Chinei au trecut la eliminarea a peste 50 de mii de caini, intr-o incercare de a curma o epidemie de rabie, care a ucis pana acum trei persoane. China este una dintre tarile in care animalele de casa nu sunt protejate in mod efectiv prin lege.

Timp de zece zile, oficialii chinezi din districtul Mouding au ucis aproape toti cei 50 de mii de caini din regiune. Unele animale au fost omorate cu ciomege, in strada, in fata propriilor stapani.

Alti posesori de caini i-au ucis singuri, prin otravire sau electrocutare. Fiecare proprietar a primit drept compensare o suma echivalenta cu 60 de centi pe cap de animal ucis.

Guvernul local a luat aceste masuri in urma izbucnirii unei epidemii de rabie, sodata cu trei morti, printre care si un copil de 4 ani. Alte 360 de persoane au fost muscate de caini.

Chiar si cei 4 mii de caini care fusesera vaccinati contra turbarii au fost omorati, de teama ca vaccinurile nu au fost eficiente.

Au fost stabilite puncte de control la granitele districtului, pentru ca autoritatile sa fie sigure ca unii caini nu vor parasi zona, raspandind astfel epidemia.

A fost crutata doar viata cainilor armatei si ai politiei.

In China au inceput sa apara in ultimii ani diverse grupari care se ocupa de protectia animalelor.

Exista legi care protejeaza speciile pe cale de disparitie, dar nu si acte normative referitoare la animalele de casa.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.