Vicepresedintele Partidului Radical Sarb (PRS), Tomislav Nikolic, a declarat, joi, ca partidul pe care il reprezinta ar putea, in cazul separarii fortate a provinciei Kosovo si Metohija, sa ‘’o apere pe cai diplomatice pana in ultima faza’’ si in situatia in care aceste demersuri nu vor avea succes, va fi gata pentru o confruntare armata care sa reintegreze Serbiei aceasta provincie sudica.
‘’Am aparat deja Kosovo si Metohija de un inamic mult mai puternic.Ne vom lupta pana la capat pentru ca aceasta provincie sa ramana in cadrul Serbiei’’, a afirmat Tomislav Nikolic.

Membrii PRS sunt gata sa accepte orice grad de autonomie pentru Kosovo, dar nu vor accepta niciodata independenta provinciei, a declarat vicepresedintele Partidului Radical Sarb. Intr-o emisiune televizata a postului de stat RTS, Tomislav Nikolic a declarat ca a sosit momentul pentru ca Parlamentul de la Belgrad, care va trebui sa prezinte presedintelui si Primului-ministru calea de urmat dupa ce va fi proclamat statutul final al provinciei, sa inceapa discutarea acestei probleme.
‘’Orice mare putere iti poate lua ceva, dar problema este daca vei lupta impotriva acestei stari de fapt sau o vei accepta’’, a concluzionat Nikolic.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.