Inaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Louise Arbour, a adresat un avertisment partilor implicate in conflictul din Liban, declarand ca prin actiunile lor sunt susceptibile de a intra sub incidenta legislatiei internationale privind crimele de razboi.

Pe de alta parte, pozitiile fata de conflict ale unor cercuri oficiale occidentale genereaza polemici si disensiuni.

Ziarul "Guardian" se face astfel ecoul punctelor de vedere divergente dintre premierul britanic Tony Blair, care sprijina fara rezerve Israelul, refuzand sa-i ceara incetarea imediata a focului si ministrul sau de externe, Margaret Beckett, care a adoptat o atitudine mai nuantata, solicitand Israelului sa dea dovada de retinere, pentru a nu destabiliza, prin atacuri "disproportionate", guvernul libanez, cu eventuale consecinte grave asupra intregii regiuni. In Spania a avut loc o succesiune de mitinguri in sprijinul pacii, sub egida partidului socialist de guvernamant, la care s-a scandat ca actele de razboi "nu pot fi tolerate", lozinci interpretate ca antiisraeliene.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.