Mai mult de jumatate dintre europeni au ramas in propriile tari pentru vacanta, in anul 2004, arata un studiu al biroului european de statistica Eurostat, citat de NewsIn. Conform acestui studiu, 57% dintre calatoriile turistice cu o durata de cel putin patru nopti au fost efectuate in interiorul granitelor, in 2004.

Aceasta preferinta, de a petrece vacantele in propria tara, nu este la fel in toate statele UE. Pe de-o parte, 90% dintre greci (cifra valabila din 2003), 88% dintre spanioli, 83% dintre francezi si 82% dintre polonezi opteaza pentru teritoriul propriului stat pentru a-si petrece sejururile.

Pe de alta parte, 99% dintre locuitorii din Luxemburg si-au parasit tara pentru sejururi mai lungi de patru zile, iar acelasi lucru s-a intamplat cu 79% dintre belgieni, cu 73% dintre irlandezi si sloveni si cu 69% dintre danezi.

in privinta calatoriilor in strainatate, acestea au fost efectuate, in proportie de doua treimi, in interiorul Uniunii Europene, in timp ce o treime dintre deplasari au fost facute in afara granitelor celor 25 de state membre.

Din studiul Eurostat mai reiese ca masina personala este mijlocul de transport cel mai des utilizat in vacanta (de catre 58 % dintre calatori), inaintea avionului, folosit de 25% dintre persoane si a trenurilor sau autocarelor, la care se apeleaza in proportie de 8%. Aceasta preferinta pentru automobil se manifesta in toate statele membre UE, mai putin in Irlanda si in Regatul Unit, unde avionul s-a clasat in fruntea alegerilor, cu 66%, respectiv cu 51%.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.