Ministrii de Externe ai tarilor UE, reuniti in cadrul Consiliului Afaceri Generale si Relatii Externe, au aratat intr-un document oficial ca trateaza deja provincia Kosovo ca un stat independent

Javier Solana, inaltul reprezentat al UE, si Olli Rehn, comisarul european pentru Extindere, au prezentat ministrilor de Externe ai UE un proiect intitulat "Rolul UE si contributia organizatiei la situatia din Kosovo", textul aratind destul de clar ca, cel mai probabil, rezolutia privind viitorul regiunii va decide independenta fostei provincii sirbesti.

Perspective de aderare

"Obiectivele comune ale UE si ale Kosovo sint acelea de a ne asigura ca Kosovo va deveni un partener de incredere si ca va progresa in directia integrarii in UE, alaturi de restul regiunii", se spune in textul prezentat de cei doi inalti oficiali ai organizatiei. "Deocamdata, proiectul nu este foarte bine definit, Solana nu a intrat foarte mult in detalii, pentru ca acestea nici macar nu cred ca exista. S-au stabilit doar niste principii, nu si o 'foaie de drum>>", a declarat ministrul roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, prezent la reuniunea CAGRE.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.