Peste 15 mii de oameni au participat la editia din acest an a unui original festival al noroiului, desfasurat la East Dublin, Georgia.

Zeci de concurenti, de toate varstele, s-au balacit ore in sir in gropile pline cu noroi, amenajate special pentru festival.

O data pe an, americanii parasesc confortul asfaltului si se aduna la East Dublin, pe albia raului Oconee, pentru o inedita balaceala in noroiul cald si rosu al Georgiei. Cel mai atractiv moment al festivalului este saritura pe burta, cand, imbracati, participantii plonjeaza intr-o groapa plina cu noroi. Cu cat burta saritorului este mai mare, cu atat, show-ul este mai palpitant. Salturile in groapa cu noroi nu tin cont de varsta. Copiii castiga intotdeauna concursul si sunt cei care gusta din plin distractia, care se incheie, de cele mai multe ori, cu o bataie cu noroi.

Jocul a aparut in 1996, dupa o idee a lui Jeff Kidd, om de radio, care s-a gandit sa ofere turistilor, veniti din toate colturile lumii in Atlanta pentru a asista la Jocurile Olimpice, o alternativa de divertisment. Intre Atlanta si Savannah, locul unde se tineau meciurile de hokey, turistii se opreau la East Dublin pentru demonstratia unor artisti de circ, la groapa cu noroi. Treptat, jocul a fost imbratisat de localnicii georgieni. Daca in 2001, jocul atragea aproape opt mii de participanti, acum numarul lor s-a dublat, devenind o competitie traditionala.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.