Peste 100.000 de persoane s-au strins ieri, in centrul orasului New Mexico, pentru a cere reluarea numaratorii voturilor, intrucit ei considera ca Andres Manuel Lopez Obrador ar fi adevaratul cistigator al alegerilor prezidentiale. Conform rezultatelor finale, candidatul Felipe Calderon ar fi cistigat cu un avans minim de 35,88% la 35,31%, dar alegatorii stiu mai bine pe cine au votat. Adunati in Piata Zocalo, ei au strigat ore in sir ca alegerile au fost trucate.

Initial, Obrador a fost declarat inaintea candidatului Calderon, dar pe masura ce numaratoarea se apropia de sfirsit, Calderon, candidatul Partidului Actiunea Nationala - aflat la putere, a tot recuperat diferenta pina cind, la final, a iesit invingator. "E prea de tot! Nu pot sa accept o frauda atit de mare", a declarat Obrador, candidatul Partidului Revolutiei Democratice, cind a aflat rezultatul final. El i-a calmat pe suporterii adunati in centrul orasului anuntind ca va contesta in justitie rezultatul, pentru a se face dreptate.

Sursa: 7plus.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.