Iaroslaw Kaczynski, fratele geaman al presedintelui polonez Lech Kaczynski, a acceptat propunerea de a deveni prim-ministrul tarii. Prima oara a respins functia dupa alegerile din octombrie, spunind ca ar putea fi o greseala ca doi frati sa posede cele doua posturi cheie, de presedinte si premier. Decizia de simbata a lui Iaroslaw Kaczynski a venit dupa ce prim-ministrul Kazimierz Marcinkiewicz si-a oferit demisia. Marcinkiewicz va candida pentru un post de primar al Varsoviei in luna noiembrie. Postul a fost detinut de Lech Kaczynski pina ce a fost ales presedinte.

Dupa preluarea postului de premier de catre Iaroslaw Kaczynski, cei doi frati vor deveni primii gemeni din lume care detin cele doua posturi de presedinte si prim-ministru intr-o tara. Iaroslaw este constient de posibilele probleme ce pot aparea din aceasta cauza. "Exista un oarecare risc pentru presedinte si premier de a fi frati... Dar, din diferite motive, am ajuns la concluzia ca, in acest moment, a promova un alt candidat - si avem destui buni - ar fi mai rau decit daca as fi eu recomandat. Conducerea partidului a inaintat propunerea si eu am acceptat-o", a marturisit Iaroslaw Kaczynski.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.