Autoritatile americane au confirmat descoperirea unui complot de a arunca in aer un tunel rutier din New York, cu scopul de a produce inundarea districului financiar din cartierul Manhattan.

Totodata, autoritatile din Liban au anuntat arestarea unui suspect in legatura cu presupusul complot.

Potrivit FBI-ului, planul ar fi fost de a conduce vehicule incarcate cu explozibil in tunelul rutier Holland din New York, urmand ca detonarea explozibilului sa provoace inundarea unei parti din cartierul Manhattan unde se afla districtul financiar al orasului.

FBI a declarat ca planul a fost descoperit in cursul monitorizarii de rutina a site-urilor de discutii pe internet folosite de gruparile extremiste.

Presupusul complot pare mai degraba ambitios decat practic, dar autoritatile din New York il considera o amenintare serioasa si actioneaza in consecinta.

Tunelul Holland, ruta parcursa de numerosi navetisti, trece pe sub raul Hudson, totusi multi new-york-ezi au atras imediat atentia ca distictul financiar se afla deasupra nivelului raului si deci planul nu ar fi functionat.

Nu este clar cat de avansat era planul, dar reprezentantii FBI precizeaza intr-o declaratie ca nu au cunostinta de vreo amenintare iminenta la adresa sistemului de transport al New Yorkului.

Intre timp, oficialitati din capitala libaneza Beirut au confirmat ca au arestat un presupus membru al organizatiei al-Qaeda, in legatura cu presupusul complot. Potrivit lor, persoana arestata a recunoscut ca lua parte la planuirea unui atac terorist la New York.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.