Deputatii din Odesa au pus la punct un plan care sa sustina cauza Ucrainei la Haga.

Parlamentul regional din Odesa a adoptat, miercuri, in unanimitate, o decizie privind infiintarea unei localitati pe Insula Serpilor. Hotararea prin care se creeaza localitatea Belai trebuie aprobata de Rada Suprema - Parlamentul de la Kiev.

Prin acest demers, Ucraina spera sa obtina argumente in fata Curtii Internationale de Justitie in disputa cu Romania pentru delimitarea platoului continental. Pentru a avea dreptul la ape teritoriale in jurul Insulei Serpilor, Kievul vrea sa demonstreze ca acest teritoriu poate sa capete statut de insula cu viata economica proprie, care poate fi locuita permanent.

Parlamentul regional din Odesa (sudul Ucrainei) a adoptat, miercuri, in unanimitate, o decizie privind infiintarea unei localitati pe Insula Serpilor. Hotararea prin care se creeaza localitatea Belai trebuie aprobata de Rada Suprema (Parlamentul unicameral al Ucrainei). Crearea unei comunitati permanente ar putea ajuta Ucraina in revendicarea platoului continental din jurul Insulei Serpilor, care face obiectul unei dispute cu Romania, aflate pe masa Curtii internationale de la Haga.

O comunitate rezidentiala ucraineana ar putea aparea in curand pe Insula Serpilor (Zminii, in ucraineana), care este in centrul disputei dintre Ucraina si Romania, informeaza pagina electronica a postului ucrainean de televiziune Kanal 5. Consiliul regional Odesa se va adresa Radei Supreme (Parlamentul unicameral al Ucrainei) pentru a aproba crearea unei comunitati rezidentiale pe Insula Serpilor, care se va numi Belai (Alba).

Parlamentul regional din Odesa a adoptat, miercuri, in unanimitate, o decizie privind crearea unei localitati cu numele de Belai in Insula Serpilor, la initiativa consiliilor regionale Vilkovo si Chilia, relateaza agentia de presa UNIAN. In documentul adoptat in cadrul unei reuniuni a Consiliului de la Odesa se mentioneaza ca aparitia acestei localitati in Insula Serpilor va permite "crearea conditiilor necesare in vederea dezvoltarii turismului stiintific si a pescuitului, precum si crearea unor conditii optime de viata persoanelor care se afla permanent pe insula".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.