Partidul nationalist Liga Familiilor Poloneze, membru al coalitiei de guvernare, a cerut saptamana trecuta Guvernului sa modifice legislatia si sa elimine steagul UE de pe placutele de inmatriculare pentru autovehicule, inlocuindu-l cu drapelul national polonez, relateaza Reuters.

Dupa aderarea la UE, in mai 2004, Polonia a inceput sa inlocuiasca placutele de inmatriculare, care aveau inscriptionat steagul alb-rosu si codul de tara PL, cu un model nou, cu codul si insemnele Uniunii Europene.
Liga, a carei prezenta in Guvernul de coalitie condus de conservatori a provocat nemultumirea partenerilor europeni si a grupurilor pentru drepturile omului, s-a opus aderarii tarii la Uniunea Europeana, comparand apartenenta la aceasta cu opresiunea sovietica.

"Polonezii trebuie sa fie mandri de tara lor si nu au nevoie sa vada steagul european oriunde se uita", a declarat Piotr Slusarczyk, reprezentant al Ligii.

"Suntem in Polonia, iar culorile noastre nationale sunt alb si rosu", a adaugat el, intr-o conferinta de presa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.