Prim-ministrul Georgiei a fost gasit mort, in noaptea de miercuri spre joi, in apartamentul unui prieten. Se pare ca Zurab Jvania a murit intr-un accident stupid.

Premierul georgian Zurab Jvania ajunsese acasa la viceguvernatorul regiunii Kremo-Kartli, Raul Usupov, la miezul noptii, iar garzile sale de corp s-au ingrijorat pentru ca seful lor nu a mai raspuns la telefon timp de citeva ore. Cind au spart usa, in jurul orei 4 dimineata, au gasit trupul neinsufletit al prim-ministrului intr-un fotoliu, iar pe cel al prietenului sau zacind pe jos, in bucatarie. Se pare ca ambii au fost asfixiati de dioxidul de carbon de la o soba cu gaze de fabricatie iraniana, instalata in apartament, care nu respecta normele de siguranta. Autoritatile au precizat ca este vorba despre un accident. Zurab Jvania, 41 de ani, a fost aliatul fostului presedinte Eduard Sevardnadze, insa ulterior s-a indepartat de acesta si a jucat un rol important in Revolutia Trandafirului. Presedintele Mihail Saakasvili a convocat o sedinta extraordinara de guvern, transmisa in direct la televiziune, in cursul careia a declarat ca Georgia a pierdut un mare patriot, iar el, pe cel mai apropiat prieten si consilier.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.