Presedintele rus a cerut intr-un discurs extrem de dur la adresa Washingtonului egalitate si respect din partea Statelor Unite.

"Anumiti oameni se uita la noi prin prisma unor prejudecati trecute si vad un pericol in faptul ca Rusia devine tot mai puternica", sustinea Vladimir Putin, la Moscova, in discursul sau anual catre diplomatii din Ministerul Afacerilor Externe rus. Dick Cheney, vicepresedintele american, a declarat in urma cu aproximativ o luna ca Moscova isi foloseste gazele naturale si petrolul drept instrument de "intimidare si santaj" fata de vecini. "Anumiti oameni sint gata sa ne acuze pentru reaprinderea ambitiilor neoimperiale sau pentru santaj energetic", a mai declarat Putin, cu referire directa la oficialul american.

De altfel, acesta nu este primul razboi al declaratiilor dintre cei doi oficiali. In urma cu aproximativ o luna, Putin l-a ironizat pe Cheney, declarindu-se "mirat" de faptul ca acesta este inconjurat de consilieri incompetenti care sint incapabili sa ii prezinte situatia in mod obiectiv.

Boicotarea summitului G8

Presedintele american George W. Bush si premierul britanic Tony Blair au primit in ultima luna mai multe cereri din partea unor organizatii nonguvernamentale, cit si din partea unor parlamentari de a boicota


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.