Cotidianul "New York Times" se afla in centrul unui scandal legat de dezvaluirea programului secret al SUA de monitorizare a operatiunilor financiare internationale ale bancilor din intreaga lume, prin accesarea ilegala a datelor respective centralizate de un organism international, SWIFT, cu sediul la Bruxelles.
Administratia Bush a incercat sa opreasca publicarea informatiilor, dar conducerea ziarului a refuzat, ceea ce a provocat iritarea autoritatilor. Vicepresedintele Dick Cheney a luat, astfel, apararea programului secret, pe care l-a descris ca pe o arma "absolut esentiala" in lupta antiterorista si a criticat atitudinea cotidianului amintit. Mergand un pas mai departe, congresmenul republican Peter King, presedintele Comitetului pentru Securitatea Interna al Camerei Reprezentantilor, a calificat drept "profund rusinoasa" conduita ziarului, "care pune atitudinea sa aroganta si elitista de stanga mai presus de interesele poporului american". In consecinta, King a cerut sa se deschida o actiune juridica impotriva ziarului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.